Διαμέρισμα στην Αθήνα – Ανακαίνιση

Διαμέρισμα στην Αθήνα – Ανακαίνιση

Ανακαίνιση διαμερίσματος στην Αθήνα

Το 2010 οι πελάτες μας μας κάλεσαν στο παλιό διαμέρισμά τους στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα και ζήτησαν από την ομάδα μου να τους δώσουμε προτάσεις για πλήρη ανακαίνιση, μετατρέποντας το παλιό τους διαμέρισμα σε ένα νέο και μοντέρνο με το ελάχιστο δυνατό κόστος επισκευών.

Το διαμέρισμα ήταν κατασκευής του 1970. Τόσο το ξύλινο πάτωμα όσο και τα πλακάκια στο πάτωμα ήταν σάπια από το χρόνο και σε πολλά σημεία είχαν φουσκώσει και βγει. Ενδιάμεσα του κύριου χώρου του καθιστικού υπήρχε διαχωριστικός τοίχος ο οποίος χώριζε το δωμάτιο σε δύο άλλους χώρους.

Η κουζίνα και το μπάνιο είχαν παλιά πλακάκια τοίχου και παλιομοδίτικο εξοπλισμό.

Οι πελάτες μας ζήτησαν από εμάς μια γρήγορη και οικονομική πρόταση ανακαίνισης του διαμερίσματός τους. Στην πραγματικότητα αυτό ήταν το μότο μας, οικονομικές και γρήγορες λύσεις για την ανακαίνιση διαμερισμάτων και τη μετατροπή τους σε σύγχρονα και μοντέρνα διαμερίσματα, διαμερίσματα με άνεση και διαμερίσματα με λειτουργικούς χώρους για μια καλή διαβίωση των ιδιοκτητών σε αυτούς.

Προσωπικά, ως χειροτέχνης φωτιστικών, γνώριζα τεχνικές αποκατάστασης παλαιών επίπλων από ξύλο και μέταλλο και αυτό μου έδωσε μια θαυμάσια ιδέα να αποκαταστήσω / να αναπαλαιώσω τα παλιά χρήσιμα έπιπλα και λειτουργικά στοιχεία του σπιτιού σε καινούργια ακριβώς στο διακοσμητικό ύφος που η ομάδα μου θα πρότεινε στους πελάτες μας. Επίσης ανέλαβα να παρέχω λύσεις στον φωτισμό. Μερικά από τα φώτα έγιναν από την αρχή και μερικά από αυτά ήταν ένας συνδυασμός διαφόρων τμημάτων φώτων τα οποία αγόρασα συνδέοντάς τα και μετατρέποντάς τα σε νέα μοντέρνα φωτιστικά.

Η πρόταση

Η πρότασή μας ήταν να παντρέψουμε το κομψό στυλ διακόσμησης με το μοντέρνο minimal design και να μετατρέψουμε αυτό το διαμέρισμα σε ένα αριστοκρατικό διαμέρισμα όπου θα κυριαρχούσε το μοντέρνο ντιζάιν με ίσιες γραμμές στα έπιπλα, η δύναμη και η αίγλη σε άλλα χρηστικά αντικείμενα που θα εξυπηρετούσαν άλλες ανάγκες των ιδιοκτητών και θα ολοκλήρωναν το διακοσμητικό ύφος των χώρων, η άνεση και λειτουργικότητα των χώρων. Οι τοίχοι επενδύθηκαν με ταπετσαρίες σε μπαρόκ ύφος και τα έπιπλα άλλα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από εμάς και άλλα αγοράστηκαν. Στον κύριο χώρο του καθιστικού η κατασκευή διαχωριστικού ήταν απαραίτητη για να δημιουργηθούν τέσσερις νέοι χώροι: βιβλιοθήκη, τραπεζαρία, καθιστικό και γραφείο και να κάνει ευανάγνωστους χώρους. Έπρεπε να δοθεί μια τέτοια πρόταση που να συμβάλει στην άνετη διαβίωση των ιδιοκτητών και την λειτουργικότητα των χώρων. Προτάθηκε να κατασκευάσουμε μικρό τμήμα διαχωριστικού με αφαιρετική αισθητική. Για την ολοκλήρωση του διαχωρισμού των χώρων συνέβαλε επιφάνεια στην οποία υπήρχε κρυφός φωτισμός και λειτουργούσε αφενός ως συνέχεια του διαχωριστικού τοίχου αλλά και ως κεντρικός φωτισμός που εξυπηρετούσε όλους τους χώρους. Το παλαιό ξύλινο πάτωμα αντικαταστάθηκε με νέο δάπεδο λαμινέητ σε ανοιχτή φυσική ξύλινη απόχρωση ενώ στους χώρους της εισόδου, της κουζίνας και του μπάνιου τοποθετήθηκε τάπητας.

Σχετικά με την παλιά κουζίνα και το μπάνιο προτείναμε να βάψουμε τα παλιά πλακάκια τοίχου με τεχνικές μόνιμης βαφής. Ενώ στα έπιπλα, άλλα αναπαλαιώθηκαν και άλλα αντικαταστάθηκαν με νέα.

Μοντέρνο διαμέρισμα στην Αθήνα – Πλήρως ανακαινισμένο από τον Κωνστάντιο Τραυλό